Naar de content

10 november 2021

Een Brabant Water dag…

Als ik met mijn vrienden over het werken bij Brabant Water praat, vragen ze altijd of ik nog water heb verkocht.. Dat is natuurlijk wel ongeveer wat wij bij Brabant Water doen, mensen van water voorzien, maar wij doen zoveel meer! Daarnaast zijn wij in de provincie Noord-Brabant de enige aanbieder van water, als je niet tevreden bent met ons, kan je niet zomaar naar iemand anders. Daarom zijn we erg gericht op de service die we verlenen. Kwaliteit, geen kwantiteit. Maar hoe ziet zo’n werkdag er dan wél uit?

Ik neem je mee in een dagje ‘Werken bij Brabant Water’.

6:30
Wekker gaat! Tijd om op te staan en je weer klaar te maken voor een werkdag bij de leukste werkgever van Brabant! Je hoeft natuurlijk niet zo vroeg op te staan als ik, maar ik begin graag vroeg. Vroeg beginnen is natuurlijk ook vroeg klaar, om 16:00 in mijn geval.  Bij Brabant Water zijn we best flexibel in begintijden, maar daarover later meer. Het is wel de bedoeling dat je tot 16:00 werkt, en niet eerder stopt. Natuurlijk zijn uitzonderingen daargelaten, als je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak hebt, in overleg kan (bijna) alles!

7:10

Ik sta op de vaste plek waar mijn collega Charlotte en ik altijd afspreken, de Bagels en Beans in de stad. Vanuit daar lopen we samen naar werk. Even gezellig kletsen maar bovenal even lekker lopen, word je meteen wakker van!

7:25

We komen aan op kantoor, de deur doen we open met onze persoonlijke druppel die we op onze eerste werkdag hebben gekregen. Die druppel zorgt ervoor dat niet jan en alleman zomaar naar binnen kan lopen. Ben je door de eerste deur naar het trappenhuis gekomen met je druppel? Dan moet je op elke etage de deur daar naartoe weer openen met je druppel. Werken bij Brabant water is dus niet alleen heel leuk, maar ook veilig!

7:30

We zijn op onze verdieping aangekomen en doen de deur dus weer open met onze druppel. Als we zitten loggen we in op onze telefoon en starten we onze computer op. Dan hangen we rustig onze jas op en pakken we wat te drinken bij de koffie automaat. De koffieautomaat heeft super veel keus, dus voor iedereen wat wils. Als ik heb ingelogd en alles is op gestart ga ik meteen naar wat wij noemen ‘de Q-schijf’. Dit is een harde schijf op de computer die voor alle collega’s beschikbaar is, een gezamenlijke harde schijf eigenlijk. Daar staat per persoon een ‘invulformulier’ op. Dat is een Excel bestand waar je onder andere kan zien op welke werkstroom je die dag bent ingedeeld. Daarnaast check ik mijn mail en agenda; oei, bila om 13:00! Niet vergeten dus.

7:45

Ik heb net gezien dat ik ben ingedeeld op de werkstroom techniek. Via de bestandenknop in Microsofts teams kom ik bij een Excel bestand met locaties waar nog niemand is aangemeld. Mijn taak vandaag is uitzoeken wie er op het desbetreffende adres woont, of wie de eigenaar is. Als wij een watermeter plaatsen en er wordt water verbruikt, willen wij natuurlijk weten naar wie de rekening gestuurd mag worden. Op sommige adressen woont er nog niemand, maar er is natuurlijk altijd iemand eigenaar van het pand. Als ik die gevonden heb, zet ik de locatie op diegene zijn naam, weer één van de lijst af! Nog wel even toelichten wat ik heb gedaan, dan weten mijn collega’s dat ook. Soms kan ik niet direct iemand vinden. Dan kijk ik in ‘mijnaansluiting.nl’. Daarin hebben wij bevoegdheid om te kijken wie de aanvraag voor het plaatsen van de watermeter heeft gedaan. Dan kan ik die persoon bellen of mailen, misschien weet hij het wel! Weer even toelichten, en ook die mag van de lijst af. over een weekje komt hij automatisch weer op de lijst terecht, misschien is er dan inmiddels wat meer bekend.

8:40

De centrale huddle. Bij Brabant Water werken we met huddles, opstartmomentjes per werkstroom om te bekijken hoeveel werk er ligt, en om te bespreken hoeveel jij denkt te gaan doen. Per werkstroom heeft er 1 iemand ‘regie’, die heeft het overzicht van wat er vandaag gedaan moet worden. Zij gaan samen in de centrale huddle, daar word besproken of iedereen voldoende mensen heeft om het werk voor die dag af te krijgen. Heeft de werkstroom meterbeheer te veel mensen maar techniek te weinig? Dan kijken ze wie er van meterbeheer naar techniek kan, zodat iedereen genoeg mensen heeft. Om 8:50 beginnen daadwerkelijk de eerst huddles, de huddle van techniek is de laatste huddle en omdat ik op techniek ingepland ben, hoef ik pas om 9:40  naar de huddle. In principe is de regel dat je begint met werken voor aanvang van je eerste huddle. In mijn geval zou ik dus om 9:30 kunnen beginnen, maar dan moet je ook tot 18:00 door. Ik vind werken bij Brabant Water heel leuk, maar op tijd thuis zijn voor het eten vind ik ook belangrijk.

12:00

Tijd om te lunchen! Samen met collega’s Charlotte en Laurijn loop ik naar verdieping 1, waar het kantoor restaurant zit. Charlotte en ik gaan altijd voor een soepje, wat nog niet eens €1,50 kost! Laurijn eet liever een vers croissantje en die belegd ze met een plakje kaas. Natuurlijk is er veel meer lekkers, zoals broodjes en salades en warme snacks. Na het afrekenen gaan we zitten op de daarvoor bestemde plekken. Eet smakelijk!

12:30

Na de lunch ga ik weer verder met mijn werkzaamheden. Ondertussen heb ik om 13:00 heb ik bila met mijn leidinggevende, Rob. Tijdens mijn bila, ook wel bilateraal gesprek genoemd, kan ik het over van alles hebben. Waar loop ik tegenaan? Vind ik het werk niet uitdagend genoeg? Of gaat het juist te snel? Dit soort vragen kunnen je het beste tijdens je bila stellen. Elke twee weken een half uurtje, het gaat helemaal over jouw pad binnen Brabant Water, en hoe dat voor jou de leukste tijd word!

16:00

En dat was de dag al weer, snel nog even in het invulformulier invullen welk werk ik allemaal heb gedaan vandaag. Zo weet het systeem wat af gekomen is. Als je iets niet helemaal heft afgekregen, is dat helemaal niet erg. Soms heb je een lang telefoongesprek met een klant, of komt er iets anders tussen. Laat het wel even weten aan de regievoerder, zo komen er geen onduidelijkheden. Nog even je uren invullen op je persoonlijke pagina en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.

Nu lijkt het misschien alsof ik heel de tijd driftig aan het werk ben, maar natuurlijk is er ook tussendoor tijd om een praatje met collega’s te maken. Ons team is heel divers, van jong tot oud! Allemaal even gezellig en behulpzaam. Naar de gezellige werksfeer krijg je ook nog eens prima betaald. Is dat nou ff mooi meegenomen..!

Niet gevonden wat je zocht?

Gerelateerd nieuws

Bekijk alle berichten
Nieuws

17 januari 2023

Culemborg, wij zijn een match!

KCD
Nieuws

13 januari 2023

Terugblik met Klant Contact Diensten (KCD)

Nieuws

28 november 2022

Relaties en het belang ervan! Rick deelt zijn visie

Junez Jobs
Media

23 november 2022

Junez Jobs on tour: de Dag van de Werkzoekende